torsdag 16 oktober 2014

Veckobrev skola!

Hej!

Vi kommer att arbeta mer med skrivande under några veckor framöver. Eleverna fortsätter att skriva olika texttyper för hand. Därefter får de skriva rent sina texter på datakunskapen. Denna vecka har de fått börja skriva brev. De fick i uppgift att skriva minst 100 ord. De tyckte till en början att det lät mycket men upptäckte snabbt att det inte var så svårt och skrivandet kom igång ordentligt.
Arbetet med brev fortsätter under nästa vecka.

På matematiken har de fått träna lite extra på 10-kamraterna samt addition och subtraktion upp till 20. De fick även välja uppgifter med högre tal om de ville. Det är viktigt att de befäster kunskaper innan vi går vidare till kapitel 3. De har utvärderat vilka kunskaper de upplevt att de fått med sig från kapitel 2 genom att fylla i en kunskapsprofil. Vi har tillsammans gått igenom syfte och viktiga begrepp inför nästa kapitel och börjat arbeta lite smått.  

På NTA-lektionen arbetade eleverna med tre olika "hemliga" blandningar av jordsorter. De använde sig av kunskaper och testmetoder från de föregående uppdragen för att komma fram till sina lösningar. De hann inte riktigt klart och vi fortsätter arbetet under nästa vecka.

Under den här och nästa vecka kommer vi att uppmärksamma FN-dagen som är nästa fredag. På SO:n så pratade de om barnkonventionen och barns rättigheter. I morgon fredag så har vi fadderdag tillsammans med åk 6 då vi arbetar vi med diskriminering bl.a.genom att titta på film och göra olika forumspel.

På SO:n har de även arbetat med Islam, Vad man tror på, deras heliga skrift, deras heliga byggnad, vilka högtider de firar och vilken symbol de har.

I engelska har vi fortsatt att träna på veckodagar, månader och väder. Vi utökade med år och årstid.
De fick träna på att ställa frågor till varandra t.ex. -When is your birthday? -What day is it? What´s the weather like?

Läxor:
Läsläxan är densamma som förra veckan. Barnen gör sitt läxpapper under läsningen och tar då hjälp av detektiven. Hjälp era barn om de har det svårt. 
På bloggen skriver de efter läsningen om vad de tror kommer hända sedan och använder då sig av spågumman. 
Glöm inte att barnen ska skriva utvärdering om både skola och fritids som vanligt på "klassbloggen".
Jag skrev lite tips där på hur de kan skriva rubriker mm för att det ska bli tydligare. 
Ingen matteläxa denna vecka.

Trevlig helg!

Salina, Jennifer och Anneli

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar