torsdag 23 oktober 2014

Veckobrev skola!

Hej !

Nästa vecka är det höstlov och det märks på eleverna att de behöver vara lediga från skolarbetet ett tag. De arbetar alltid väldigt bra men jag ser på dem att de är lite tröttare än vanligt, har lite svårare att koncentrera sig och pratar lite mer.

Den här veckan fick barnen inleda med datakunskap och arbeta vidare med att skriva på sina brev. De kommer att få fortsätta med sin brev efter lovet. På svenskan har de fått börja att skriva en berättelse för hand. Även dessa kommer de att få skriva på dator. De har tränat på adjektiv och motsatsord b.la.i form av känslo-charader.

På No:n har de fått avsluta och sammanfatta arbetet med de tre hemliga blandningarna. De fick även påbörja nästa steg som handlar om rötter. De har fått plantera ärtor i plaströr med olika jordsorter för att se hur de utvecklar sig.
De fick också tid att titta på sina maskar som de tycker är väldigt roligt.

I mattematiken har vi fortsatt med problemlösning. De har arbetat i par och tillsammans diskuterat hur de ska lösa problemen. De har fått visa med hjälp av olika uttrycksformer. De har dessutom arbetat med addition och subtraktion med och utan tiotalsövergång. Här är det viktigt att inte gå för fort fram.

I engelska har vi arbetat med familjen. De har sjungit sånger och fått gjort ett litet släktträd.

Under veckan har vi arbetet en del med FN.  Vi har läst om barnkonventionen och fortsatt arbetet som de inledde på SO:n förra veckan med att färglägga barn från olika delar av världen. Imorgon är det FN-dagen och då ska de få måla jordklotet och sätta upp sina barn runtomkring. Vi sak titta på en film om FN och göra fredsduvor.



Info:
Nästa vecka är det höstlov!
Torsdag v. 45 6/11 är det studiedag för lärarna och endast fritids öppet. 

Läxor:
Läsläxa - kapitel 9, Glitteränglar, s. 51-55
Hemliga läxan.
Den vanliga läxan på bloggen - spågumma, utvärdering av skola, utvärdering av fritids. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar