fredag 22 maj 2015

Veckobrev skola

Hej allihop,

Äntligen börjar solen titta fram igen och det är så ljust och fint i klassrummet.
Efter våra temaveckor fick barnen rösta om hur de ville möblera. De fick även relativt fritt placera sig så att de kände att de skulle kunna arbeta bra.Tyvärr har det inte varit den vanliga arbetsron och det kändes även väldigt trångt och svårt för oss vuxna att kunna hjälpa till. Vi bestämde därför att möblera om men ändå försöka ta fasta på delar av barnens önskemål. Vi hoppas såklart att alla är nöjda och glada. Det är dessutom så kort tid kvar så det kan vara lämpligt att prova en ny formation. De fick sina nya platser idag, fredag. Ev blir det några ytterligare ändringar.

Den här veckan har barnen arbetat klart i sin arbetsbok i svenska och arbetat med spårsidorna i mattebokens sista kapitel. De fick även börja nosa lite på det NTA-tema som vi skulle ha arbetat med i vår. Fast eller flytande. Många tillfällen gick bort eftersom jag först var sjukskriven. Därefter valde vi att lägga fokus på årets tema med NO-inriktning, Rymden, och förlängde det till tre veckor.
Jag vill ändå att barnen ska få göra några av uppdragen nu under de sista veckorna. Jag och Julia kommer då även att byta klass vid några tillfällen.

Barnen har arbetat mycket med "Boken om mig" under veckan och skrivit både för hand och på dator samt ritat bilder. I engelska har de tränat på olika frukter och maträtter.

Nästa vecka kommer vi att ägna åt att barnen får göra klart samt utvärdera mycket av sitt arbete under året, vilket skapar goda möjligheter för dem att träna extra på det som de upplevt har varit svårt, sina mål i sin IUP samt sådant som de önskar få träna på.

Läxor:
Läs-och skrivläxa - de fortsätter med kapitel 3 och 4 i boken "Släpp taget Jonte" och gör  tillhörande skrivuppgifter.
Matte - Sista matteläxan som är spårsidorna.

Kommande vecka:
Apt-möte på torsdag 28/5 - vi stänger 15.45

Trevlig helg
Salina, Adina och Hampus




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar