fredag 29 maj 2015

Veckobrev skola

Hej alla barn och föräldrar i klass 2a,

Nu är det inte långt kvar till sommarlovet och det mesta av barnens arbete börjar bli klart. 
Under veckan har de fått arbeta med att träna på sina mål som de själva anser att de inte riktigt uppnått. Det har skrivits på en massa olika sätt; ord och stavning, meningar, berättelser, faktatexter, bokstavsform och även lite skrivstil. De har även tränat på sina individuella mattemål. 

Arbetet med NTA och fast eller flytande fick de fortsätta att nosa på innan det tyvärr måste skickas tillbaka i början av nästa vecka. Boken om mig börjar bli klar. De har lite renskrivning kvar och bilder att lägga till. 

Kommande vecka ska barnen få göra klart boken om mig. De ska få arbeta lite mer med sina mål och då även läsamål. Vi kommer att passa på att pyssla en hel del så att vi har lite sommarfint till avslutningen. Nästa vecka måste de ha med sig en stor papperspåse eller liknande för att ta hem de saker de gjort b.la. Under tema rymden. På fredagen kommer vi att städa och göra snyggt i klassrummet. 

Måndagen den 8/6 är det utflyktsdag på skolan och vi i klass 2a ska åka till Blecktornsparken på söder. Barnen behöver lunchmatsäck, frukt och dryck.

Avslutningen den 10 juni är upplagd som tidigare år; Vi samlar eleverna i klassrummet och de måste vara på plats senast 8.45. Avslutningen i ljushallen börjar 9.00. Efteråt, ca 9.30 träffas vi alla i klassrummet för utdelning av intyg mm. Därefter har ni föräldrar hjälpts åt att baka tårtor och vi fikar tillsammans på innergården.

Läxa till nästa vecka är endast läsläxa: " släpp taget Jonte" med tillhörande stencil. 

Trevlig helg
Salina, Adina och Hampus 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar