fredag 22 januari 2016

Veckobrev skola

Nobelmuseet på stortorget i Gamla stan

Hej på er,


Vi inledde veckan med att bege oss till Nobelmuseet. Vi hade det väldigt trevligt. Vi fick höra en hel del om Nobelpriset. Vi fick se en film om Alfred Nobel och hans uppväxt och uppfinningar. Vi fick tillverka varsin papperssnurra/helikopter, bygga molekyler, klä ut oss, läsa om olika upptäckter och tillverka såpbubblor. Jag hoppas att era barn har berättat om besöket. Om inte så fråga dem gärna.
Detta var veckans NO.
Alfred Nobel


                                                                                                                                     
Nobels Dynamit






Recept på såpbubblor:1 msk diskmedel msk vatten1-3 tsk sirap (ta ej för mycket)Blanda väl utan att skaka

Svenska Vi har fortsatt vårt arbete med faktatexter och varit och lånat böcker om våra djur. Tankekartorna, som de börjat på, gör de på "popplet". Därefter blir det renskrivning för hand. Arbetet fortsätter även kommande vecka. 


Matematik I matte har vi fortsatt att jobba med bråk och därefter börjat med avrundning och överslagsräkning.  Nu även avrundning till närmaste tusental. Jag skickade med barnen ett häfte hem idag, fredag, som ni kan titta i tillsammans för att ni ska se vad vi har arbetat med.







SO - Vi lärde oss lite mer om Freja och Loke. Barnen fick läsa korta faktatexter för varandra och jag läste högt en läskig text om Fenrisulven. Sedan tittade vi på en film som heter "Freja vägrar gifta sig", vi tittade även på "Tor tävlar mot jättarna". Nästa vecka avslutar de tema "Antik och Nordisk mytologi" med en liten utvärdering på vad de lärt sig.                                                    



Kommande:

Friluftsdag - På tisdag den 26 januari är det friluftsdag och vi ska bege oss till Spånga IP för att åka skridskor. Barnen behöver ta med sig skridskor och hjälm. Skolan serverar smörgås och varm dryck, men barnen får ta med sig egen matsäck om de så önskar. Barnen börjar 9.00 med uppsamling på innergården.

Öppet hus - På lördag den 30 januari mellan 9-12.30

Jag mailar information från André angående friluftsdagen. 



Trevlig helg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar