fredag 29 januari 2016

Veckobrev skola


Hej allihop,

Vi hade en trevlig dag i tisdags då det var skridskoåkning hela dagen. Det var blött och slaskigt men det var inte många som klagade för det. Tvärtom var det många som var snabba med lunchen för att ge sig ut på isen igen. Innan lunch var det teknikbana och lekar. 
Denna vecka är jag mycket tacksam att barnen har haft bra överdragskläder så att de inte blir så blöta inpå kroppen. Det besparar oss mycket tid när de kommer in från rasterna.






         Engelska – Den här veckan har vi repeterat siffrorna 1-20 på engelska. Barnen kan dem riktigt bra, det är bara 13, 14 och 15 som brukar blandas ihop lite. Vi körde bland annat bingo där de själva fick välja siffror och sedan höra talen på engelska.




·         SO – I torsdags avslutade vi tema ”Antik och Nordisk mytologi” med en utvärdering samt en quiz för att stämma av vad vi lärt oss om gudar och vidunder. Quizen gjorde vi i ett program som heter Kahoot.
Sedan började vi med det nya temat ”Forntiden”. Vi gick igenom syftet med historia, förmågor vi ska träna och hur bedömningen går till. Vi hann börja lite med VÖL, för att se vad vi redan känner till om forntiden.  Jag tycker det ska bli så spännande att jobba med temat och hoppas att det smittar av sig på barnen. 



·        Svenska På svenskan har vi fortsatt att arbeta med faktatexter. Vi har även fått våra efterlängtade läsgruppsböcker som har varit försenade en tid,   Midnattsstjärnan och Cirkusdeckarna-Schlagermysteriet, som de läser 2/2. 






Kom ihåg


·         Ingen skola på måndag. Fritids för de som är här. 


     Vi ses imorgon på Öppet hus!
     Salina





.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar