fredag 12 februari 2016

Veckobrev skola


Hej allihop, 


Hoppas ni alla mår bra trots förkylningstider. Det är fortfarande några sjuka i klassen men förhoppningsvis är alla lite piggare efter helgen. 


Svenska - 

Barnen har gjort klart de flesta faktatexterna nu efter lite rättande och korrigering. De sitter uppe i klassrummet. Välkomna in och titta!
Efter detta har många börjat med en berättelse. De fyller först i en berättelsekarta och därefter får de skriva i en egen berättelsebok. 
Niklas och Hampus har även introducerat hur man kan skapa en egen tecknad serie på datorn. Det har gått jättebra och de har fått välja att skriva fler. 
Allt skrivande barnen gör är så viktigt och det är bra att de får prova olika textgenrer. 


Matematik - 

Fortsättning på kapitel 2 handlar om koordinater. Vi har bla lärt oss x-axel, y-axel och origo. De har fått ”sänka skepp” där det gäller att hålla reda på sina egna och kamratens koordinater. Spela gärna hemma tillsammans med era barn.

        Engelska – 

    Vi jobbar med ”Pets” på engelskan. Vi lyssnade på engelskt tal, de jobbade i sina ”workbooks” där de bla skulle fråga varandra vilka djur de gillade. De såg även på en liten filmsnutt om "The Animal Shelter". Vi avslutar arbetet kommande vecka.

SO – 
    I tema forntiden har barnen nu fått en ”Sugarbook”, en stor bok, där de ska klistra in det vi jobbar med under temats gång. De har börjat med sin framsida, klistrat in syfte, VÖL-diagram och sin egen tidslinje. Fortsättning följer...


Övrigt –
Som i vet så var UR på besök hos oss förra veckan. 
Nedan är lite info från dem ang filmen:

"Det bilderna kan komma att användas till är den Om UR-film som vi håller på att ta fram. Den består av ca 15 bilder som visar olika personer (som skulle kunna se eller lyssna på UR:s program – tänkt att visa på bredd!). Filmen kommer att spridas via UR:s sociala mediekanaler (Facebook, Twitter och Instagram) samt ev. visas i SVT mellan program. Filmen kommer även att ligga på UR:s nya företagssajt ur.se som kommer vecka 10. Där kommer det även att ligga enskilda bilder på sajten. 
Då vi har fotat åtskilliga bilder och urvalet är minimalt är det är inte säkert att någon av bilderna från er klass kommer med (kan vara bra att känna till så att eleverna inte blir alltför besvikna om så är fallet)."

Trevlig helg




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar