fredag 5 februari 2016

Veckobrev skola

Hej på er, 

Tack alla ni som var med på Öppet hus i lördags! Det var väldigt trevligt att ha er med på lektionerna. Främst vill jag tacka era barn för fint genomförda lektioner och deras härliga arbetsglädje. 

I måndags var det som ni vet ingen skola men en hel del barn var här på fritids. Det har faktiskt märkts i veckan att de varit extra trötta.

Matematik - Vi har börjat med kapitel 2 och arbetat med skala. Många tycker att det är lite vårt och blandar ihop om man ska förstora och förminska. De får gärna träna vidare hemma. De har fått en egen inloggning till elevspel som gör att de kan se vad de tränat på och hur det har gått. Vilket även jag kan. De har även fått gå in på www.arcademics.com och tränat på följande:
Alien Addition, Minus Multiplication och Demolition Division. De tyckte att det var väldigt roligt. 




Svenska - Vi har fortsatt med faktatexterna som de flesta av er nu har sett hur de arbetat med. De har därefter fortsatt med sin faktatext om sin valda vinterfågel som även ingår i NO-ämnet.
Vi har i veckan arbetat med tj-ljudet. Dessa ord kan stavas med k, kj, tj eller ch. Oftast stavas det med k. När vi arbetade så delade vi in orden efter hur de stavades. T.ex:
känna under "k"
tjur under "tj"
kjol under "kj"
ketchup och chili under "ch"
Det är alltså ord med tj-ljudet i den senaste skrivläxan som barnen ska letat efter.
Jag har påmint dem om det. 

Bild - Nu är alla barnens bilder på deras gosedjur/husdjur klara och hänger på väggen. Ni som ännu inte hunnit beskåda konstverken är välkomna in i klassrummet för att titta. Idag har vi inlett ett nytt moment som handlar om färglära. Vi har pratat om grundfärger, blandfärger och komplementfärger. Fråga barnen så kan de förklara.


Idag kom UR och tog bilder som de kommer att använda till en stillbildsfilm. Jag återkommer med mer info angående detta. Era barn var fantastiska och fick mycket beröm för hur de arbetade och uppförde sig. 

Kommande:

APT på torsdag den 11/2 och vi stänger 15.45


Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar