fredag 13 maj 2016

Veckobrev skola

Hej,

Vilket underbart väder vi har haft den här veckan. Det går snabbt att klä på och av sig och vi får ännu mer tid i klassrummet. Denna fredag avslutades med att valfritt få välja att titta på 3b som hade genrep av sin teaterföreställning om Lejonkungen.

Nästa fredag den 20/5 är det fika och Harry Potter för klass 3a. 
Glöm inte att ta med fika!

SO –  Vi har nu kommit in i järnåldern, och det har börjat bli fler stridigheter mellan människor och bygder. Ju rikare man var, ju mer makt hade man. I veckan har vi tittat på filmer om hur det var att vara barn och hur de såg på mode och skönhet under forntiden. Vi har läst om hur man bodde, vad man åt, var man hittade järn mm.






NO – Våra larver blev puppor under förra veckan. Denna vecka,torsdag och fredag, fick vi uppleva förvandlingen från puppa till fjäril. Det var fantastiskt. Vi fick ändra om en hel del i schemat p.g.a. detta. De har studerat hur det gick till, Ritat av sin fjäril och gjort fina ”snurror” som visar fjärilens livscykel.
                   
                                         Fjärilens livscykel









Svenska – Den här veckan har vi tränat vidare på sj-ljudet, tj-ljudet och j-ljudet. Vi har även skrivit berättelser både på dator och för hand.

Engelska - Vi har tränat på hur skyltar kan se ut när vi går till ett "Shopping mall". De fick träna att tala extra mycket b.l.a. genom att läsa en längre dialog två och två. 

Matematik - Vi har börjat med det nya kapitlet som b.l.a. handlar om längdenheterna km och mil. 

Kommande:

APT på torsdag 19/5. Vi stänger 15.45

Ny skrivläxa  - Idag har de fått en läslogg. Dessa tar de hem och fyller i. Är det så att de har en tjockare bok som de ännu inte har läst ut så tar de ändå hem läsloggen och fyller i. Jag vill ha in dem på måndag. När de är ifyllda hänger vi upp dem i klassrummet där kompisarna sedan kan läsa och förhoppningsvis få tips på böcker att läsa. 

Info från föregående veckobrev gällande fika:
Barnen har nu bestämt vad de vill göra för att fira att de genomfört de nationella proven. Fredagen den 20/5 så kommer vi att fika och titta på Harry Potter och de vises sten, vilken jag läser just nu. Barnen behöver tills dess ha bakat något hemma. Jag föreslog att de kan baka två eller flera tillsammans eftersom det blir väldigt mycket om all bakar t.ex. en sockerkaka var. Inga nötter får förekomma och om man kan baka något äggfritt så skriv gärna att det är det. Vi kommer att göra detta efter lunchrasten. 
Eftersom filmen är från 11 år men från 7 år i vuxet sällskap så måste jag fråga er om lov att få visa den för era barn. Den som inte tycker att det är lämpligt, vänligen maila mig!


Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar