fredag 8 oktober 2010

Dagboksskrivande fredag efter lunch

Hej!

Just nu sitter alla barn och skriver och berättar om veckan i sina dagböcker. Alla brukar först hjälpas åt att komma ihåg vad som har hänt, och vad vi har jobbat med, tavlan brukar bli alldeles fullskriven! Sedan väljer var och en minst en händelse att skriva och rita om.


Veckan har varit fylld av bokstäver, Ee mestadels, en hel del har vi övat på smartboarden. Kul är också att vi har en kareokefunktion på bokstavssångerna!


Vi har valt nya namn på grupperna. Barnen har fått ge förslag, och sedan har alla röstat på det förslag de tyckte var bäst. Grupp 1 valde "lejonen", och grupp 2 blev "tigrarna".

I matte har vi gått igenom addition och subtraktion, liksom = tecknets betydelse. Alla har fått skriva egna räknesagor.

Det har varit en riktig turvecka, mångas favoriträtter har serverats till exempel tacos, lax, pasta med broccolisås och korv Stroganoff. Dessutom började ju hela veckan med kanelbullar till mellis!

Vi har också lämnat in det sammanlagda antalet trafikpoäng i klassen, det blev 1021 totalt!

Nästa vecka ska vi ha storröris i ljushallen, alla klasserna i F-2 tillsammans, för första gången! Det ska bli spännande. Kul med en riktig ljudanläggning, också.

Nästa veckas läsläxa är kapitlet "Elin" på sidorna 23-26 i Förstagluttarna. Påminner återigen om att det är viktigt att läsa kapitlet flera gånger, helst en stund varje dag. Särskilt gäller detta de barn som har A- och B-boken. På så sätt får barnen en större säkerhet och ett bättre flyt i sin läsning. Glöm inte att göra läxsidan som hör till, denna vecka är det sidan 6 i läxboken.

Ingen läxa i "Livsviktigt" denna vecka.


Trevlig helg

Solveig, Anneli, Lena, Tobias.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar