fredag 29 oktober 2010

Höstlov

Hej alla!

Nu var det fredag igen, och helger och höstlov väntar. Barnen har jobbat på för fullt för att bli färdiga med veckans arbete. Efter lunch tänkte vi därför ha lite trevligt med disco och popcorn!

Vi har jobbat med ett nytt kapitel i matteboken. Det handlar om längd, och barnen har mätt först med ickestandardiserade mätenheter, bland annat gem, pennor, legobitar och snören. Vi kom även in på gamla tiders mått som fot, famn och spann där man mätte med kroppen. Sedan har vi presenterat linjaler, måttband och tumstock och pratat om metersystemet. I ettan räcker det att känna till meter och centimeter. Barnen har även mätt sig själva och räknat ut hur mycket de vuxit på längden sen förskoleklass. Några barn har vuxit med 8-9 cm! Detta är ju en portfoliouppgift, där de bland annat klipper snören så långa som de själva är. Det är kul att jämföra, och det blir väldigt tydligt!

Hörselkontrollen igår gick bra, och syster hälsar att om ni inte hör något från henne så var allt OK.

Jag har läst och LUSat (LäsUtvecklingsSchemat) alla barnen under veckan. Vi har även gjort en mattediagnos. Jag håller på och förbereder alla samtal. Jag hoppas ni fått tiderna på mejlen, om inte hör av er.

Efter lovet kommer vi att ha vårt första läsprojekt, där vi läser skönlitterära böcker istället för läseboken. Det brukar vara väldigt uppskattat, och ge ett rejält kliv framåt i läsningen!

Till sist vill vi önska er ett trevligt höstlov!

Solveig, Anneli, Lena och Tobias

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar