fredag 22 oktober 2010

Första snön

Hej, hej!

Det var stor glädje bland alla barn i morse! Marken var täckt av mjuk nysnö, och luften fylld av flingor. På första rasten var det full aktivitet ute på ängen. Tyvärr började snön bli lite för blöt senare på dagen. Tack och lov för våra stora torkskåp.

Förutom bokstaven Rr och igelkottar har vi jobbat klart med kapitlet "sortera" i matteboken. Det har stundtals varit riktigt klurigt att tänka i olika kategorier. Färger och storlekar är väl ganska enkelt, men tyngd, ätligt/oätligt skapade många diskussioner. Det blev nästan som Brasses "LattjoLajbanlåda", om ni minns den, i "Fem myror är fler än fyra elefanter". Hur smarta svar Magnus och Eva än hade, så hade Brasse tänkt något helt annat om vilket djur som inte hörde dit. Hursomhelst så är det viktigt att prata matematik, och att både få sätta ord på sina egna tankar, och ta del av andras, och inte bara räkna själv i boken.

På onsdag nästa vecka är det "Nallens dag". Detta tänkte vi fira med att alla som vill får ta med sig ett gosedjur (inte bara nallar) till skolan. Gosedjuret ska man sedan presentera för kompisarna i klassen, och även skriva och rita en liten saga om det.

På torsdag är det hörselkontroll, som tidigare meddelats. Det är hos skolsköterskan här på skolan.

Läsläxan handlar om "Rövare" på sidorna 31-35 i läseboken. I läxboken är det sidan 8.

Ingen läxa i "Livsviktigt" denna vecka. Vi ska få lära oss massera varandra i kompismassage.

Påminner till sist om att vi stänger klockan 15.45 på tisdag den 26/10 för personalmöte.



Önskar er alla en trevlig helg!


Solveig, Anneli, Lena och Tobias

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar