torsdag 2 december 2010

Lucia och julavslutning

Hej!

Det har inte skrivits så ofta på bloggen de sista två tre veckorna på grund av alla samtal och förberedelser inför desamma. Men en gång i veckan har det i allafall blivit, så ni har fått veta alla läxor och andra viktiga kom ihåg. Läxan i Livsviktigtboken var det dock många som hade glömt att göra till i onsdags, så det blev inte så lätt att dra några slutsatser om vuxna och barn blir glada, arga, ledsna o s v av samma, eller olika anledningar. Nu är det en ny läxa till nästa gång, på onsdag den 8/12. Läxan handlar om vad man mår bra av, och barnen behöver hjälp att minnas någon gång då de mådde riktigt bra (s.31 i boken).

För övrigt är vi i full gång med Lucia- och julförberedelserna. Det övas på sånger och pysslas i alla vrår. I klassen har vi vår egen julkalender i form av en gran, där ett barn får öppna en lucka varje dag. Dessutom får de en polkagriskäpp att ta hem och hänga i granen. Vi har även målat och klippt ut barnens eget luciatåg, som sitter på väggen utanför klassrummet. Jättefint, och extra effektfullt blir det när det är så många!


Luciatåg "på riktigt" blir det på måndag den 13/12 klockan 8.30 i ljushallen, då alla barn i hela F-2 traditionsenligt lussar för er föräldrar med ljus och fägring stor! Välkomna!

Barnen samlas i klassrummet klockan 8.15, medan ni föräldrar tar plats i ljushallen. Alla barn kommer ombytta och klara till det de ska vara. De får själva bestämma om de ska vara Lucia, tärna, stjärngosse, pepparkaksgubbe/gumma eller tomte. Det vill vi gärna veta senast på torsdag den 9/12, så att de övar att gå på rätt ställe i "tåget".

Efteråt är ni välkomna på lussefika, till självkostnadspris, nere hos oss på F-2. Vi beräknar hålla på till klockan 10.00, senast.

Nästa vecka är det sista veckan i läsprojektet. Det har verkligen varit en "hit" med läshattarna, och barnen har fått en rejäl puff i sin läsutveckling. Några kommer att byta till en svårare Förstagluttare till nästa termin. Kul!

På måndag är det dags för Storröris i ljushallen, igen. Det blir säkert lika uppskattat denna gång.

På torsdag ska vi gå på julvandring i Ängbykyrkan. Vi kommer att få höra om hur det gick till vid tiden för Jesu födelse. Vi läser om det också i skolan ni inför julen.

Dagarna går så fort nu på förjulen, och det är bara lite drygt två veckor kvar till julavslutningen! Liksom förra året blir det avslutning utomhus, klockan 18.00, ute vid scenen på stora skolgården. I år blir det en gemensam avslutning för hela skolan, F- 9. Efter sångprogrammet samlas vi klassvis, för att dela ut terminsintygen och önska varandra en god jul. Vårterminen -11 börjar på måndagen den 10 januari med studiedag för lärarna, fritids har öppet som vanligt. Lektioner enligt schemat från och med tisdag den 11/1.

Påminner lite extra om att ni då och då bör gå in på bitr. rektor Johans blogg, F-2, där han regelbundet skriver och informerar om saker som rör skolan, och framförallt det som rör våra barn i F-2. Glöm inte heller att ta del av informationen i rektorsbloggen.

Det var allt för denna gång!

Trevlig helg i vinterkylan!

Solveig, Anneli, Lena och Tobias

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar