torsdag 5 maj 2011

Hela skolan springer

Hej!

Idag sprang vi tillsammans med alla elever i hela skolan. Olika åldrar hade olika långa slingor. Våra barn sprang ca 1 kilometer. Det hejades friskt vid både start och mål. Efteråt hade vi picnic på skolgården. Det var lite grått och kyligt, men barnen höll sig varma i alla fall.

Veckan har gått fort, vi har hunnit med så mycket både av det vanliga arbetet, men även att jobba med våra solrosfrön och skriva och måla i fröboken. Det är inte alla frön som grott ännu, vi får invänta lite mer sol och värme innan vi ger upp.

I måndags och tisdags jobbade vi med datorer. Skolan har ju bärbara elevdatorer som vi kan boka, en klassuppsättning. Barnen har fått sina användarnamn och lärt sig hur man loggar in. De har varit inne på bolibompa, än så länge, och vidare så har de fått börja skriva i word. De håller på med ett brev till en kompis, vi fortsätter nästa vecka. Det är inte helt lätt att hitta alla bokstäver, stora och små. Barnen är ju rätt datorvana, men inte vid att skriva på datorn.

Det går åt läshattar som smör i solsken, och läsprojektet fortsätter nästa vecka. Vi ska försöka få in lite bokprat, också.

I matten har vi jobbat med udda och jämna tal, och det var mest repetition.

I balansera och väga fortsatte vi med balansvågen. Denna gång skulle de rangordna sex olika föremål från det lättaste till det tyngsta.

Till sist påminner vi om att vi stänger kl 15.45 på onsdag den 11/5 för personalmöte.

Ha en skön helg!

Solveig, Anneli, Johanna och Matilda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar