torsdag 26 maj 2011

Idas sommarvisa

Hej!

Nu har vi avslutat vårt tema "balansera och väga". Sista uppdraget handlade om att lista ut hur många kulor det var i fem olika burkar, varav den ena var tom. Det var riktigt klurigt. De fick bara använda balansvågen, och för övrigt försöka räkna på sambanden mellan burkarna. Nu återstår bara att samla alla uppdragen till ett häfte, och göra en snygg framsida.

I morgon är det även sista dagen i läsprojektet, och vi avslutar med en riktig mysstund med kuddar och popcorn sista lektionen.

Nästa vecka består ju bara av tre skoldagar. På tisdag har hela skolan en trygghetsdag efter lunch. Denna gång ska vi vara inomhus och skriva sagor. Vi ska vara här nere i våra lokaler tillsammans med 9a och 6-9g. Det har fungerat så bra på våra tidigare trygghetsdagar, de "stora" barnen är jättegulliga med våra barn. Det är lite extra kul med 9.orna, eftersom många av dem är mina gamla elever.
Eftersom schemat inte är som vanligt denna dag, med halvklasserna, tänkte vi gå upp till Blackebergsparken innan lunch så barnen lättare orkar resten av dagen.

På onsdag är det dags att ta hem solrosorna. Skicka gärna med en papperskasse att bära hem krukan i.

Vi övar för fullt på våra sånger till avslutningen. Vår gemensamma sång F-2 är "Idas sommarvisa", och vi övar också på "Den blomstertid nu kommer" som vi alla ska sjunga.

Allra sista skoldagarna ägnas åt att göra klart och städa ur lådor och hyllor. På tisdag den 7/6 städar vi hela dagen, skicka gärna med en extrapåse för det blir mycket att ta hem.

På onsdag den 8/6 är det utflyktsdag för hela skolan. 1A och 1B tänkte gå till Björklunds Hage. Ta med lunchmatsäck och kläder efter väder. Vi planerar att vara åter vid 13.30 ca.

Trevlig helg allesammans!

Solveig, Anneli, Johanna och Matilda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar