torsdag 6 oktober 2011

Ny vecka!

Den här veckan har vi börjat jobba med addition och prata om likhetstecknet.
Barnen är duktiga. Alla har något extramatte som de jobbar med.

Vi jobbade med bokstaven Ee. Då har vi förutom att arbeta med bokstaven i TuttiFrutti och bokstavshäftet även lärt oss fakta om eken. Vi passade på att sjunga sången om eken ur Majas alfabetssången också. Vi har många sångfåglar i klassen =)

Vi har jobbat med uppdrag 9 i NTA-temat. Barnen skulle gissa hur många kuber olika föremål väger och sedan prova. Efter de fått fram sina resultat gjorde de ett stapeldiagram.

Alla barn har fått ta hem sina sagor, så den här veckan har vi börjat skriva nya. Det är så roligt att se deras skrivutveckling den går i rasande fart!

Trygghetsdagen som vi hade igår gick bra! Flera barn var lite oroliga innan men de var alla nöjda efteråt. Det blev många grupper med en från vår klass, en från femman och en från åttan. Tillsammans skulle de med hjälp av 25 sugrör och tejp göra en bro på 40 cm. Sedan skulle vi testa hållbarheten med antal skrivböcker den klarade att bära upp innan den brakade.
Rekordet blev 28 böcker!!!

Nu när alla samtal är genomförda och alla barn och föräldrar vet vilka mål vi ska jobba extra med. Imorgon har vi den första "mål-lektionen" där alla får tid att sitta med sitt mål. Vi kommer att vara minst två vuxna så vi kan göra olika grupper.
Vi ska också titta på en faktafilm om ekorren och skriva lite fakta om den.


Läxa nästa vecka: Läsläxa "inlåsta" och matteläxa


Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar