torsdag 30 maj 2013

maj

Hejsan,

Den här veckan har vi arbetat med "Herr Jakob"-sagor. Det går ut på att barnen med hjälp av bildsekvenser ska träna på att skriva en berättelse med en tydlig handling. Det blev mycket lyckat och många ville gärna läsa sin saga för klassen. Resultaten hänger i klassrummet.

I onsdags fick barnen se en liten skolgårdsteater på initiativ av "kultur i skolan". Den handlade om vänskap och var riktigt bra tyckte barnen.

I slutet av förra veckan fick ni brev av era barn att svara på. Glöm inte att göra det innan terminens slut.

Kommande vecka:

Solrosorna växer, dock lite långsamt. På onsdag nästa vecka får vi skicka hem dem så att de kan få större krukor. Läste på påsen att de kan bli upp till 2 meter höga och buskiga. (Det kan man inte tro om man ser dem nu).

I No arbetar vi vidare med tema våren som nu går över i tema sommaren. Vi arbetar med espresso på datorn, forskar lite och lär oss om näringskedjor och livscykler!

I matte fortsätter vi med våra små repetitionshäften. I svenska ska vi bl.a. skriva sommardikter. Annars handlar det mest om att göra klart och avsluta de arbeten vi har påbörjat. Vi kommer också att börja städa och tömma lådor så glöm inte ryggsäckar och gärna en extra påse.

På måndag går vi till biblioteket igen. Glöm inte att skicka med böcker som ska lämnas tillbaka.

På tisdag är det APT igen. Glöm inte att hämta era barn senast 15.45.

Torsdag 6/6 -- Lediga!

Somriga hälsningar

Jenny

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar