torsdag 2 maj 2013

Skansen och bondgårdsbesök!

Hej!

Hoppas ni har haft en skön valborg! Det var kul att höra allt som barnen hade att berätta!

Nu hoppas vi att det vackra vädret håller i sig till på onsdag 8/5 för då åker vi till Skansen tillsammans med 1B!

Vi ser utflykten som en liten avslutning av vårt tema "Livet förr och nu". Vi kommer att titta in i de gamla husen för att få den rätta känslan från förr i tiden. Vi kommer också att ta oss en titt på djuren och såklart leka och umgås tillsammans. Vi samlas i skolan som vanligt kl. 8.15 och beräknar vara tillbaka i skolan senast kl. 14.00. Barnen ska ha med sig lunchmatsäck, kläder efter väder samt sittunderlag.

Måndag 13/5 är det dags för nästa utflykt. Då åker vi på bondgårdsbesök till Lovö Prästgård på Ekerö för att titta på hur en bondgård fungerar. Detta blir en del av vårt avslutande tema i ettan om våren. Vi kommer att ta med oss det som barnen ska ha att äta (bröd och frukt) om ni inte hör något annat nästa vecka. Däremot ska alla barn ha på sig stövlar och oömma kläder efter väder.

I Nta har vi börjat med att jämföra och väga olika matvaror (solrosfrön, ärtor, frukostpuffar och makaroner). Barnen får träna på att göra förutsägelser och sedan testa dem med praktiska vägningsexperiment. Vi kopplar också ihop temat med vårt avslutande mattemoment om tabeller och diagram.

I svenska arbetar vi just nu med att göra klart. Vi kommer också att fokusera lite extra på våra IUP-mål. Jag kommer också att ägna tid åt att lusa alla barnen (dvs kolla deras läsutveckling).

Soliga hälsningar

/Jenny


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar