fredag 4 september 2015

Veckobrev skola

Hej föräldrar och barn i klass 3a,

Veckan som gått:
Vi har redan kommit in i de nya rutiner som råder. Barnen vet att vi äter tidigt på onsdagar och att de tar sin frukt efter idrotten. De vet vilka halvklasser de har och ungefär vad vi arbetar med under respektive pass.

Denna vecka har vi arbetat med läsläxan här i skolan. Först nästa vecka kommer de att få läs- och skrivläxa med sig hem. Nya läxdagar är onsdag- måndag. Första läxan lämnas ut först nästa vecka.
Vi har arbetat med att skapa inre bilder. De fick rita vad de sett och sedan jämföra och diskutera med en kompis.

Vi har fortsatt arbeta med flyttfåglar på NO:n genom att skriva en faktatext med hjälp av stödord. Vi har även avslutat temat Fast eller flytande som vi arbetade lite med i våras. De fick i större grupper tillverka en lavalampa. Många frågade efter beskrivning av hur man gör. Nedan kommer länk till experimentet samt en lista på vad man behöver.


Experiment Lavalampa



En tom PET-flaska
1 del vatten
3 delar vegetabilisk olja, t.ex rapsolja
Några droppar karamellfärg
Brustabletter t.ex C-vitamin

Lycka till!

Barnen har haft sin första lektion med Gunilla i veckan. De har gått igenom de olika förmågorna som vi arbetar med i alla ämnen, Detta kommer jag att berätta mer om på föräldramötet. De såg även en film om grekiska gudar.

I engelska har vi tränat på olika djur, bondgårdsdjur och vilda djur samt dess läten. De fick även sjunga. Låt dem gärna lyssna och sjunga med genom att klicka på länken nedan.

Old McDonald

I matematik har vi fortsatt med avrundning och överslagsräkning. De har också fått arbeta med talmönster och tallinjen.

På bilden idag har de fått fortsätta med sina fjärilar från förra veckan. Vi har sett lilla aktuellt skola och haft vår avslutande timme som vi kommer kalla "måltimme". Barnen får då arbeta med de mål de sätter upp i sin IUP. Idag var det mest göra klart som gällde.

Kommande:
Det nya schemat börjar gälla på måndag.
Skolfotografering på måndag.
Föräldramöte den 17/9 kl 18.30
Utvecklingssamtalen börjar under vecka 39/40, Jag återkommer när jag lägger ut tider i skolwebben.


Trevlig helg!










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar