fredag 18 september 2015

Veckobrev skola

Hej allihop,

Tack för den fina uppslutningen på föräldramötet igår.  Ni som inte var där har dessutom meddelat mig detta innan vilket var bra. Vi får tacka Caroline, Elise mamma, som tog hand om datorn och skrev minnesanteckningar. Jag kommer att titta igenom dem och mejlar ut dem så fort jag är klar.
Ni som var där igår fick med en lapp hem angående; tillåtelse av publicering av bilder på internet.
De barn vars föräldrar inte hade möjlighet att delta igår fick med sig dessa lappar hem idag, fredag. Lämna tillbaka så snart ni kan.
Jag lovade på föräldramötet att länka till skolverkets hemsida gällande nationella prov och kunskapskrav. Ni får själva gå in och titta på de olika ämnena.



Under veckan har vi inlett arbetet med kapitel 2 i matteboken som handlar om Geometri. De har får arbeta parvis med olika uppgifter vid sidan av sin mattebok. Jag mejlar hem föräldrainfo som hör till kapitel 2. Nästa vecka kommer de få ett uppdrag med sig hem som är självklart är kopplat till kapitlet.

Vi har gjort klart våra arbeten med faktatexter om koltrasten, göken och fjärilen påfågelsöga. Vill ni se så kan ni titta in i klassrummet. Några är skrivna för hand och några på data.
I svenska har vi arbetat med läsfixarna och att göra textkopplingar. Det sistnämnda innebär att barnen får fundera på vad de tänker på när de läser. Kan de koppla texten till något de själv varit med om, till en annan text som de läst/hört eller till något som händer/har hänt i verkliga livet.

I NO fortsatte vi med NTA-temat Förändringar. Denna vecka handlade det om från fast till flytande form och vi arbetade med isbitar.
I SO har de fortsatt sitt arbete med den grekiska mytologin.

Vi har tränat på att säga i vilken stad och vilket land vi bor i på engelska. De fick färglägga flaggor till alla engelsktalande länder.
På bildlektionen idag började vi arbeta med bildanalys. De fick se några olika bilder och berätta vilka känslor de fick dem att känna. Det blev en fantastiskt trevlig lektion med många tankar och diskussioner.

Kommande:
På torsdag den 24/9 så ska all personal på F-3 gå en utbildning i genus. Den börjar kl 16.30 och vi har skickat en vädjan till er föräldrar att hämta era barn tidigare denna dag.
Närmaste veckorna kommer barnen att få förbereda sig inför sina utvecklingssamtal. Under nästa vecka kommer jag att lägga ut tider på skolwebben och skickar ett mejl när det är gjort. Samtalen pågår vecka 40-43.


Trevlig helg

Salina


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar