fredag 11 september 2015

Veckobrev skola

Hej föräldrar och barn i klass 3A,

Veckorna bara flyger fram. Vädret har varit lite trevligare denna vecka och barnen är så pigga och glada.


Vår musiklärare Johan har varit sjuk. I stället har vi kunnat arbeta med lite annat under veckan vilket har känts givande.

Svenskan har det handlat om att sökläsa och "på ytan frågor".
I matte har vi avslutat kapitel 1 och gjort spårsidorna. De har fått prova att samrätta sina böcker. De fick två och två sitta och jämföra/gå igenom kapitel 1 och därefter signera sin kompis bok.
Vi har tränat på att presentera oss själva och andra på engelska. 

I onsdags fortsatte vi vårt arbete med fåglar och vi lärde oss lite om vår nationalfågel koltrasten. Vi tittade på några korta filmsnuttar och läste en gemensam faktatext. De fick därefter parvis plocka ut fakta ur texten som de ansåg viktig samt färglägga en koltrast.
Vi har även börjat med ett nytt tema i NTA; förändringar, som är en fortsättning på det förra temat - fast eller flytande. 

På bildlektionen börjar vi bli klara med våra fjärilar. De ritas väldigt noggrant och de börjar bli riktigt rutinerade på att ge varandra feedback.

I SO denna vecka har de tillsammans med Gunilla lärt sig mer om den grekiska mytologin och i torsdags började de med ett släktträd över de grekiska urmakterna och gudarna. De tittade på en film om några myter i den grekiska mytologin. Fråga gärna ditt barn om vilka Persefone, Eko, Helios och Narkissos var.

Kommande vecka:
På onsdag är det ingen musik för grupp 1 då hög- och mellanstadiet har hemstudieeftermiddag. 
På torsdag den 17/9 är det föräldramöte, vi ses i klassrummet kl 18.30

Här är en härlig bild efter lilla aktuellt skola idag!


Trevlig helg
Önskar


Salina och Hampus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar