fredag 25 september 2015

Veckobrev skola

Hej barn och föräldrar i klass 3A,

Mörkret smyger sig på. Vi pratade kort om höstdagjämningen i tisdags, då dag och natt är lika långa. Sedan mitten av veckan är alltså natten längre än dagen. Det börjar märkas att vi blir lite påverkade och är lite tröttare på morgnarna.
På klassrådet i onsdags tog barnen återigen upp att de vill ha det tystare på morgnarna. Det är tyst läsning från att de kommer in i klassrummet tills våra "helping hands" säger god morgon och startar samlingen. Jag håller med dem och det är nog allra viktigast nu när vi alla är lite tröttare att vi får en lugn start på skoldagen.

I svenska denna vecka har vi tränat på att återberätta en text som vi läst. Vi har arbetat med "en läsande klass" och tränat mer på våra läsfixare med lite extra fokus på reportern. De har arbetat mycket två och två och det har varit mer tillåtet med prat, diskussioner mm. Vi har tränat på hur man skriver berättelsekartor. De fick lyssna på en berättelse och sedan i grupper plocka ut de viktigaste karaktärerna, vilken miljö den utspelade sig i, vilka problem som uppstod samt lösningen. De har efter detta fått börja producerar berättelser. De skriver berättelsekartor och sedan får de skriva i sin skrivbok. De som vill kommer att få skriva rent på dator.

I matematik har vi tränat på att avbilda, förminska, förstora och skala. Detta är ganska klurigt och alla behöver att träna mer på det kommande vecka. Därför fick de heller inget uppdrag med sig hem utan det kommer till nästa vecka. Vi har även arbetat med tredimensionella figurer.

I engelska har vi repeterat färger och vilken som är vår favorit färg.

Idag på vår bildlektion fortsatte vid med bildanalys. De arbetade två och två och fick i uppgift att klippa ut bilder som gav dem olika känslor. De fick sedan sortera dem tillsammans och berätta om sina känslor.
     

Efter att vi sett lilla aktuellt skola så provade vi att tillsammans gå in och göra den QUIZ som hör till. jag lovade barnen att länka den i bloggen så att de kunde visa er.

Veckans Quiz  

Idag har börjat förbereda oss inför utvecklingssamtalen med hjälp av självskattning i olika matematik. Vi kommer att fortsätta med självskattning under nästa vecka.

Kommande:
Torsdagen den 1/10 är det APT för all personal på F-3 och vi stänger 15.45.
Utvecklingssamtalen börjar vecka 41 och det finns nu tider att boka på skolwebben!

Trevlig helg
Salina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar