fredag 2 oktober 2015

Veckobrev skola

Hej på er,



Nästa vecka inleds utvecklingssamtalen och under denna vecka så har vi förberett oss och tränat en hel del. De har gjort självskattning i svenska, matematik och engelska. Därefter en utvärdering av sina tidigare mål och skrvit nya. De har även fått träna med varandra i grupper om tre med hjälp av en checklista/dagordning. Någon har varit mamma/pappa, någon har varit Salina eller sig själv. Barnen verkar sugna på att få hålla i sitt samtal. Det ska bli väldigt roligt att det drar igång tycker jag.

Vi har arbetat med spårsidorna till kapitel 2 samt repeterat ganska mycket som tycktes svårt enligt förra veckans test.  B.la. Förstora, förminska och skala, positionssystemet, talmönster, avrunda och överslagsräkning samt klockan.  Alla har såklart fått träna på det som just de har störst behov av.

Engelskan handlade om färger även denna vecka men nu även kopplat till olika klädesplagg.

I NO fortsatte NTA-temat förändringar med att vi fick blanda fasta ämnen med ett flytande. De fick blanda grus, toalettpapper och salt med vatten och undersöka vad som hände. De dokumenterar både genom bild och text och vi diskuterar och resonerar mycket. Nästa vecka ska de få använda sina blandningar/lösningar och separera dem igen.

På bildlektionen avslutade vi bildanalysen genom att alla fick välja varsin bild och berätta om en känsla som de fick när de tittade på bilden. Därefter fick de fick de skriva en rubrik och en kort text som gjorde att man ändrade uppfattning om bilden. Detta blev väldigt roligt.
Idag, fredag har vi även haft lite "julafton". Barnen fick färgpennor och ett eget paket whiteboard pennor till sin tavla. Det var uppskattat.


Kommande vecka:
Utvecklingssamtal måndag, onsdag, torsdag och fredag.



Ha en fin helg!

Salina




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar