fredag 23 oktober 2015

Veckobrev skola

Bildresultat för halloween

Hej alla barn och föräldrar i klass 3a,                                  

Veckan som gått:
Nu är vi alla trötta och behöver en veckas vila från skolarbetet. Barnen har jobbat hårt sedan skolstarten och de har redan hunnit lära sig mycket nytt.

Under denna vecka har vi arbetet kring kommande halloween b.la. på engelskan. De fick höra lite historia kring halloween och vi tittade på lite läskiga, eller snarare roliga, filmsnuttar där vi hjälptes åt att hitta ledtrådar. De fick även pyssla en hel del.

I matte har vi arbetet vidare  med multiplikation på olika sätt.

Vi har fortsatt vårt arbete med att sammanfatta sagor/berättelser med hjälp av stödord/nyckelord, liksom de fick göra i förra veckans läxa. Samma sak gäller i den nya läxan.

I torsdags var det trygghetsdag och barnen arbetade i grupper tillsammans med en åk 7:a som vi brukar. Vi diskuterade fred, medmänsklighet mm. Vi tränade mer på låten "we are the world" och sjöng den sedan tillsammans med alla på hela skolan.

Idag fredag så har vi arbetat med FN då det är FN-dagen imorgon. Hela skolan samlades i ljushallen för en kort presentation av rektor Jan. Han pratade även om det tragiska som hände i Trollhättan igår. Vi pratade vidare om det i klassrummet. Många hade redan hört talas om det. Vi bestämde att vi tillsammans skulle titta på lilla aktuellt skola innan skoldagens slut.
I samband med arbetet kring FN så tittade vi på en film "om hela världen var en by" som fick oss att tänka till ordentligt. Det blev många bra diskussioner. De fick sedan rita någonting som hade med FN att göra.

Vi avslutade med filmvisning och popcorn!


Bildresultat för halloween

Hoppas ni får ett härligt höstlov!
Hälsningar
Salina, Hampus och Niklas


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar