fredag 16 oktober 2015

Veckobrev skola

Hej barn och föräldrar i 3a,

Veckan som gått:
Nu har jag sånär träffat er alla under utvecklingssamtalen. Barnen har varit väl förberedda och väldigt duktiga tycker jag.  
De sista samtalen äger rum tidigt nästa vecka. 

I veckan har vi börjat arbeta med multiplikation. Vi har rabblat tillsammans och barnen har även fått träna själva på olika sätt.
Barnen fick idag, fredag med sig ett extrahäfte i matte hem. Det ligger på barnens hyllor och handlar om vad vi har arbetat med hittills denna termin. Det har framkommit på samtalen att ni känner att ni inte får tillräckligt med inblick i vad eleverna gör på matematiken nu när de inte får läxa. Vi valde därför att göra på detta sätt. Det är extrauppgifter som jag uppmuntrar barnen att träna mer på men ingen läxa som de behöver ta med sig tillbaka och lämna in. I fortsättningen kommer de att få ett lite mindre häfte lite då och då så att ni lättare kan se vad vi gör.

I svenska har vi arbetat med att jämföra kartor och hitta med hjälp av karta. Olika typer av kartbeskrivningar. De har även fått skriva vidare på sin berättelse. Där gör några fler berättelser än andra men det viktiga är att de gör en berättelsekarta och skriver utförliga meningar. Att de använder lagom svåra ord och går tillbaka i sin text, rättar fel och ändrar. Vi har även tagit ut stödord från sagan om Kung Midas och tillsammans hjälpts åt att sammanfatta.

I NO:n har vi arbetat med den salt och vatten lösning som barnen blandade förra veckan. De fick undersöka vad som hänt med den när den stått en vecka. Vart har vattnet tagit vägen? Vad har hänt? Hur ser det ut?De fick sedan undersöka salta kristaller.
Begrepp som vi pratade om vad avdunstning och lösning.

På bildlektionen idag, fredag, fortsatte vi med bildanalysen och pratade om manipulerade bilder.
Vi kommer att fortsätta med det nästa vecka. De fick även fortsätta med sina egentillverkade mandalas från förra veckan.

Kommande vecka:
Trygghetsdag nästa torsdag förmiddag. Idrott som vanligt på eftermiddagen.
På fredag arbetar vi med FN.

Trevlig helg!

Salina, Hampus och Niklas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar