fredag 13 november 2015

Veckobrev skola

Hej allihop,



   Veckan har bjudit oss på både sol och regn. Lite kallare har det blivit nu mot slutet. Trots detta har barnen varit glada, harmoniska och dessutom produktiva. Vi har läst ut den andra boken om Katitzi och vi känner nog alla att de har varit väldigt gripande.

    Vi började veckan med en väldigt spännande föreläsning av  Mathias pappa i 3b. Han driver tillsammans med några andra en liten bistånds organisation som bygger och hjälper skolor i Liberia. Vi fick se och höra mycket spännande och lärorika saker. Fråga gärna era barn om de inte redan har berättat om det. I måndags var det dessutom brandövning. Det gick väldigt bra trots att det låter ganska högt eftersom vi har en brandvarnare i vårt klassrum.

Glada barn från en skola i Liberia.
    Matematik - Vi har repeterat division och även gjort liknelser till multiplikation. De har fått arbeta parvis och tränat på att använda olika uttryckssätt när de svarar. Vi har börjat arbeta med miniräknaren och pratat om rimlighet.
Idag skickar jag med barnen ett extrahäfte i multiplikation och division.

    Svenska - Arbetet denna vecka har handlat om talstreck och dramatiseringsövningar. De har fått arbeta i grupper om tre eller fyra och tränat in olika dialoger. När jag frågade om någon grupp ville spela upp för övriga klassen så räckte samtliga upp handen! Detta måste vi bara göra igen!
Vi har arbetat med läsförståelse och de fortsatt med "Storybird" med Gunilla.

    NO - Vi fortsatte arbetet med luft. Vi pratade om att luft tar plats, om varm eller kall luft tar mest plats, vilken som stiger och om luftmotstånd. Barnen fick tillverka fallskärmar och testa dem i ljushallen.Vi har även påbörjat ett nytt uppdrag som återigen handlar om att separera. Men nu på ett annat sätt än tidigare. De fick separera färg genom kromatografi för att kunna se färgerna i färgen

Kromatografi på kaffefilter

    Kommande - Luciatåg kl 7.15 fredagen den 11 december. Mer info kommer.

Trevlig helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar