fredag 20 november 2015

Veckobrev skola

Hej barn och föräldrar i klass 3A,

Nu börjar det bli riktigt kallt och grått ute. Det är nästan så att man börjar längta efter lite snö får att det ska bli lite ljusare igen. Alla löv som en gång var alldeles gröna har nu nästan helt fallit av. 
Glöm inte att titta en stund på trädet och dröm dig bort till vår och sommar!
Matematik - Vi har arbetat med spårsidorna till kapitel 3 under veckan samt tränat lite extra kring vissa moment. Det har varit mycket individuellt arbete.

Svenska - Barnen fortsätter att producera berättelser av olika slag. Denna vecka har de fått ta hjälp av en läsbro för att lättare kunna skriva en berättelse med en röd tråd. Vi har arbetat med synonymer och informellt och formellt språk. I torsdags fick de fylla i skolans trygghetsenkät digitalt och därefter gå på en skattjakt. De fick i grupper ta sig runt på skolans område med hjälp av olika instruktioner. På vägen fick de olika uppdrag. Det hela avslutades såklart med att de hittade sina skatter!

Chokladpengar















NO - NTA-temat Förändringar börjar lida mot sitt slut och vi har börjat med det sista uppdraget. Det handlar om att lista ut vad som finns i den hemliga blandningen. Vi började med att prata om vad vi har arbetat med under temat, vad vi gjort , vilka begrepp vi lärt oss och vad vi minns mest.
Utan tvekan tyckte de mest om att få göra egna fallskärmar. Begrepp vi pratat om är olika ämnens aggregationstillstånd/form; fast , flytande eller gas. Vi har pratat om blandningar, lösningar och att separera på olika sätt; silning, filtrering och kromatografi. Vi har pratat om luftens egenskaper och om vattnets olika aggregationstillstånd. Begrepp som vi då kom i kontakt med var luftmotstånd, avdunstning, kondensering, smälta och frysa.
Barnen tog därefter fasta på sin kunskap de tillägnats sig för att lista ut hur de skulle kunna ta reda på vilka ämnen som ingick i den hemliga blandningen. Detta blir vi klara med först nästa vecka.

Bild - De har fått göra "fönsterkatter" och
därefter fått göra fler avbildningar med hjälp
av rutmönster. Titta gärna in i klassrummet
och titta på de fina katterna som hänger i fönstren.




Kommande - Fredagen den 27 november ska vi börja med bildredigering på Bilden.
Till detta behöver barnen varsin bild/fotografi på ett djur eller gosedjur. Hela djuret ska synas på bilden. Barnen ska ta bilden själva och därefter maila till sin egen e-postadress på skolan och till mig.
Barnens e-postadress är t.ex: salina.olsson@elev.stockholm.se

Finns det inte möjlighet att göra detta hemma så hör av er så fixar vi det här på skolan.



Hoppas ni får en fin helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar