torsdag 26 november 2015

Veckobrev skola


Hej barn och föräldrar,

Vilka kyliga morgnar vi har haft. Det har passat perfekt att börja prata om termometern, plusgrader och minusgrader på matematiken. Barnen har fått försöka komma ihåg att kolla morgontemperaturen hemma hos sig löpande under veckan. 

Matematik - Temperatur ingår i kapitel 4 i matteboken som heter Mäta. Det handlar även om olika enheter såsom längd, vikt och volym. Vi har arbetat både gruppvis, parvis och enskilt. 
Jag bifogar föräldrainfo om kapitel 4 i ett mail.

Svenska - Vi har arbetat klart med att återberätta en saga, Jack och bönstjälken, med hjälp av stödord. De har arbetat i par och turats om att skriva. De har fortsatt med berättelse skrivande med hjälp av sin läsbro och även arbetat med läsförståelse.

Bild - Vi har inlett arbetat med bildredigering med hjälp av de bilder som barnen tagit och ni skickat till deras e-postadresser. 

Engelska - Denna vecka har handlat om att kunna beskriva sitt eget rum med möbler och färger. De har fått träna på att säga olika möbler och även ritat sitt rum och skrivit förklaringar till bilderna på engelska.

NO - Tema Förändringar avslutades. Vi tittade på vad som hänt med vårt sista uppdrag som vi påbörjade förra veckan. De fick jämföra med sina förutsägelser och sammanfatta. Vilka ämnen innehöll vår hemliga blandning? 
Efter detta provade vi ytterligare ett experiment på temat förändringar. Vi testade vad som hände om vi blandade bikarbonat med vatten eller ättika. Ett litet tips är att barnen kan prova att göra en liten vulkan hemma. Se länk nedan! 



                      Gör en vulkan!


SO I torsdags repeterade de en del av de grekiska gudar de har lärt sig under temats gång. De skrev också ner de grekiska gudarnas motsvarighet i den romerska mytologin. Sedan var det dags att börja titta på den nordiska mytologin, vilken de flesta verkade tycka var  jättespännande. Gunilla berättade lite mer om trädet Yggdrasil, där b.la. världarna Asgård, Midgård, Utgård och Hel fanns.De tittade avslutningsvis på en film som handlade om vikingarnas skapelseberättelse berättad i animerad form.


  


     Kommande -  
  • Luciatåg kl 07.15 fredagen den 11/12. Mer info kommer
  • Bild/fotografi av ett djur eller ett gosedjur tagna av barnen mailas till deras mailadress + min.
Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar