fredag 8 april 2016

Veckobrev skola

Hej,


De nationella proven fortsätter och vi ligger till och med något före vår utsatta tidsplan. Det känns skönt att vi kan ta det med ro och att barnen hinner vila och ladda om emellan. 
Vi har gjort två delprov i matte under veckan.

Svenska 

Vi har varit på biblioteket då de läser extra mycket själva under provperioden. Övrigt arbete i svenska har ägnats åt att träna mer på berättelse struktur. Vi har utifrån bilder berättat en saga muntligt tillsammans. Därefter fick de arbeta två och två och berätta för varandra utifrån bilder. Till sist fick de i paren börja skriva en berättelse tillsammans. Vi har även haft läsgrupper.

SO 

Barnens forntidsböcker börjar fyllas mer och mer. Nu har vi även avslutat jägar- och samlarstenåldern och kommit vidare till bondestenåldern. Jag läste för barnen om hur man bodde, vad man åt mm. Vi tittade på en film om stenåldersflickan Ihla som levde i en jägarfamilj. Hon träffade en flicka från en bondefamilj och vi fick se på skillnaderna deras liv emellan. Vi har dessutom funderat på vad av detta som vi använder oss av än idag.

                                      Bildresultat för bondestenåldern


Engelska  

Vi har börjat arbeta med vilda djur. 



Bild 

Eleverna har på fritids tidigare arbetat med perspektiv. Idag fick de arbetat vidare genom att sätt in människor, djur eller annat i perspektiv/förhållande till varandra i sin bild.

Kommande

Om två veckor åker vi till historiska museet. Jag återkommer med mer info under nästa vecka.
De nationella proven fortsätter.


Trevlig helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar