fredag 15 april 2016

Veckobrev skola


Hej allihop,

Jag hittade detta vackra vårträd som får symbolisera att våren nu äntligen har kommit på riktigt!
Barnen har mer energi och det känns som att allt går lite lättare. Solen lyser in genom våra klassrumsfönster och vi får mestadels ha alla persienner nedfällda.
De har gjort det sista delprovet i matematik och i svenska har de skrivit en berättelse som omfattar två delprov.  Nu är det endast två delprov i svenska kvar. Bra jobbat alla barn!


Engelska - 

Vi repeterade de vilda djuren från föregående vecka genom att "leka" memory.  Två elever fick gå ut och därefter blev alla barn tilldelade ett djur i par, två var alltså samma djur. Sedan var det bara för de två som inget visste att komma in och spela. 
Efter leken tränade vi på olika instrument, godis och snacks. Vi inleder med en lek i det temat kommande vecka.

Matematik -

Som jag tidigare skrev så har barnen gjort det sista delprovet i matematik. Vi har därefter återgått till matteböckerna till viss del. Det handlar om multiplikation och de har fått träna på olika tabeller med hjälp av vikbara stenciler. De arbetade väldigt bra med detta och hade full koll på vilken/vilka tabeller som just de själva behövde träna på. Efter detta blir det mycket lättare att gå vidare till division så småningom. 

No - 

Vi nosade lite på vårt nya NTA-tema, Fjärilars liv. Vi pratade om insekter och vad vi vet om dem och såg en film om insekter som barnen tyckte var spännande. Framförallt för att den var lite "läbbig" tror jag. Vi övergick därefter till att VÖL:a om Fjärilen. Nästa vecka anländer de små fjärilslarverna och vi får följa deras utveckling till fjäril under de kommande veckorna. Det ska bli väldigt roligt!




So - 

Vi fortsatte arbetet med bondestenåldern med ytterligare en kort film om två bröder som levde i en jägarfamilj. De hände mycket spännande saker som era barn garanterat kan återge om ni frågar dem. Även i denna film fick vi tydligt se skillnaden mellan att leva som jägare eller bonde under stenåldern. Barnen fick skriva ner allt som de upptäckt kring hur man levde, flyttade och beslutade saker. 
Ett långhus

Långhus invändigt

Bild -

Barnen fick fortsätta det inledande arbetet med NTA-tema, Fjärilars liv, genom att få rita hur de tror att fjärilslarven kommer att se ut. De fick även rita hur de tror att det ser ut innan det blir en larv och innan de blir en fjälril. Efter det fick de göra klart förra veckans arbete.

Kommande - 

Nästa vecka avslutar vi de nationella proven i svenska med två delprov. Båda handlar om faktatexter. En del är läsförståelse där de får välja svarsalternativ och den andra delen består i att skriva en faktatext med hjälp av stödord. Det kommer att gå strålande!

På onsdag 20/4 åker vi till Historiska museet som en del i vårt arbete med forntiden. Vi ska gå på rundvandring samt tillverka ett smycke i deras skapande verkstad. Barnen behöva vara här redan 
kl 7.45 för att vi ska hinna dit i tid. De behöver lunchmatsäck med sig! Vi är tillbaka innan den vanliga skoldagen är slut.

På torsdag den 21/4 är det APT och vi stänger 15.45!

Övrigt - 

Det har blivit väldigt populärt med s.k. Heelys,"rullskor" bland barnen. Vi anser att de inte är lämpliga att ha inomhus eller på skolgården när de leker.   De behöver alltså ha med sig ett par vanliga skor om de har Heelys på sig när de tar sig till och från skolan. 

Skolsyster vill att vi påminner er om att ni föräldrar själva tar kontakt med vårdcentralen  för era barns diverse åkommor. Händer något under skoltid så hjälper hon självklart till. 


Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar