fredag 22 april 2016

Veckobrev skola

Hej barn och föräldrar i klass 3a,


Nu är vi äntligen klara med de nationella proven och vi firade detta med glass idag! Vi kommer även att bestämma en gemensam aktivitet för att fira ytterligare. Det har varit lite blandade önskemål.


  SO –  I onsdags var vi som ni vet på Historiska museet och lärde oss ännu mer om Forntiden. Det var väldigt spännande och roligt. Vi fick tillverka smycken av metalltråd som var inspirerade av Bronsåldern. Dessa har ni förhoppningsvis fått se. Vi gick även en bra och faktarik guidad visning i utställningen. Barnen var väldigt engagerade och kunde svara på alla frågor som guiden ställde.
De skötte sig väldigt bra på utflykten och då blir man stolt som lärare! I torsdags fortsatte vi temat med bronsåldern. Jag läste lite ur en text och vi tittade på filmen ”Den gåtfulla bronsåldern”.
Nedan är lite bilder som är tagna på museet. Fråga gärna era barn vad bilderna föreställer.





NO – Våra kära små fjärilslarver anlände i veckan. Barnen blev överlyckliga och i torsdags fick de 2 och 2 undersöka larverna och larvernas mat. De kommer nu att följa sina larver några veckor och dokumentera livscykeln larv-puppa-fjäril. De är väldigt förtjusta i sina larver som de naturligtvis har namngett.


BildIdag fick barnen göra vackra fjärilar som vi ska ha som sällskap till larverna i klassrummet. De blev underbara!


Kommande –

På onsdag är det studiedag för alla lärare men fritids är öppet.


Trevlig helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar