måndag 6 september 2010

Första läsläxan

Idag har vi gått igenom första kapitlet i "Förstagluttarna", sidorna 4-7. Kapitlet är läsläxa till på fredag. Tanken är att texten ska läsas högt en stund varje dag, tills det flyter på. Till kapitlet hör också en sida (s. 1) i "Förstagluttarnas läxbok", där barnen får svara på några enkla frågor, samt göra en rituppgift. Ni föräldrar får gärna hjälpa era barn att skriva i början. Läxboken ska också vara klar till på fredag. I skolan läser vi sen i läsgrupper, där alla barn får läsa i tur och ordning. Vi tittar också på vad var och en har svarat på frågorna, och diskuterar innehållet så att alla har förstått texten.

Det är snart dags för skolfotografering, och barnen har idag fått med sig en påseendelapp som ska fyllas i och tas med till skolan senast på måndag den 13/9. Vi vet ännu inte exakt vilken dag vi ska fotas, men det blir i slutet av nästa vecka, alternativt veckan därpå. Återkommer när vi fått besked.

Påminner om SET-läxan, om när barnen var små, till på onsdag. (s. 10-11 i Livsviktigtboken).

På onsdag är jag (Solveig) på kurs hela dagen. Anneli och Tobias har hand om klassen.

På torsdag efter lunch, mellan klockan 12 -14, kommer hela skolan att genomföra en "trygghetseftermiddag", där vi är ute på skolgården och leker i åldersblandade grupper F-9. Vi kommer att äta mellis tillsammans ute i grupperna.

Barnen har jobbat som flitiga myror, idag. Orken började dock tryta lite på arbetspasset efter lunch. Då passade det bra att sjunga "olyckan"-sången.

Hälsningar Solveig, Anneli, Tobias och Lena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar