onsdag 29 september 2010

Ny läxa i Livsviktigtboken

Hej!

Onsdagar betyder lektioner i SET, vårt förebyggande trygghetsarbete. Den här veckan handlade det om att alla är både lika och olika. Barnen fick rita och skriva om sina favoriter vad det gäller djur, mat, färger med mera (s. 16 och 17 i boken). Sedan var det spännande att jämföra och höra vad kompisarna gillar mest. De fick i läxa att "intervjua" någon hemma i familjen om deras favoriter (arbetsblad). Läxan är till nästa onsdag.

Bilfria veckan pågår för fullt, och går nu in på de sista dagarna för den här gången. Vi kan redan nu konstatera att det blivit en markant skillnad i mängden trafik utanför skolan på morgnarna. Förhoppningsvis har ni själva noterat detsamma, och kanske hittat nya sätt att lämna barnen. Flera familjer kommer kanske att fortsätta gå/cykla även efter projektets slut.

För övrigt jobbar vi på som vanligt med bokstäver och siffror. Veckans bokstav är Ll, och ena gruppen hann öva på att skriva på smartboarden, som vi äntligen har fått installerad idag! Barnen i den andra gruppen ska såklart också få prova på att skriva på den, så snart som möjligt.

Idag har grupp 1 gjort färdigt sina bokmärken. De blev jättefina! Bokmärkena kommer vi att ha kvar i skolan och använda i våra böcker här. Efter höstlovet ska vi ha ett läsprojekt, och då får ni säkert se dem även hemma. Annars får ni gärna komma in och titta.

Våra solrosor har vi äntligen fått upp på väggen, de sprider värme i hela rummet med sina härliga färger. Kom gärna in och beundra även de konstverken!

Vi saknar fortfarande några blanketter om fritidstiderna, så ni som ännu inte har lämnat in dessa bör göra det så snart som möjligt.

Hälsningar Solveig, Anneli, Lena och Tobias

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar