torsdag 23 september 2010

Höstdagjämning

Hej!

Idag är det höstdagjämning, och vi har pratat om årstiderna och hur jorden snurrar runt solen, jordaxelns lutning och hur allting hänger ihop. Vi visade konkret med en lampa som solen och jorden var en kanelbulle!

Vi passade samtidigt på att gå ut och titta efter hösttecken ute i dungen och på ängen. Vi plockade med oss löv in som vi lagt i press. Löven ska vi göra fina bokmärken av sedan. Vi lärde oss känna igen lönn, ek och björk till att börja med. Barnen ska kunna känna igen och namnge några vanliga djur och växter i närområdet.

I tisdags möblerade vi om i klassrummet. Barnen sitter nu två och två, en från grupp 1, och en från grupp 2. Vi upplever att det blivit lugnare, men fortfarande måste vi påminna om arbetsron nästan varje lektion.

Vi har varit i biblioteket och lånat nya böcker. Det går verkligen framåt med läsningen nu! Flera barn har redan bytt till nästa "Förstagluttare". Ni gör ett jättebra jobb med läsläxorna hemma! Det ska bli roligt att lyssna i morgon, igen.

Påminner om att ni inte längre ska skriva meddelanden på whiteboardtavlan ovanför krysslistorna i hallen (den är till för fritidsgrupperna) som vi berättade om på föräldramötet. Meddelanden skriver ni istället på pappret som sitter bakom krysslistan.

Ni ska ha stort beröm för trafikveckan! Det är fantastiskt vad många som nu går eller cyklar till skolan! Vi har fullt upp att registrera allt, och har därför nu börjat samla "trafikpärlor" i en burk i klassrummet. Då får barnen lägga en pärla i burken för varje gång de har gått, cyklat eller åkt buss till och från skolan. En pärla/ vuxen, också. Både enklare och roligare, tror vi.

Till sist påminner vi om att det är tidig stängning, klockan 15.45, på tisdag den 28/9 på grund av personalmöte.

Passar på att önska en trevlig helg!

Solveig, Anneli, Lena och Tobias

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar