onsdag 1 september 2010

Välkomna!

Hej, och välkomna till klass 1A´s blogg! Äntligen verkar tekniken vara på vår sida. Här i bloggen kommer ni att kunna läsa om vad vi arbetar med, samt få information om läxor och andra viktiga saker.

Nu har vi gått efter ordinarie schema i några dagar. Det är jätteskönt med halvklasstimmarna, då vi får mer tid för varje barn. Vi har börjat med första bokstaven, bokstaven Oo, i TuttiFrutti och sjungit "o-sången", samt letat ord med Oo. I morgon och på fredag fortsätter vi med läseboken, "Förstagluttarna". Alla barn kommer att få med sig en läsebok i lagom svårighetsgrad, plus läxbok hem på måndag. Då får de sin första läsläxa till på fredag. Mer information om läsläxorna kommer senare.

Idag har vi börjat arbeta med SET, som står för socio-emotionell träning, ungefär motsvarande Stegvismaterialet som barnen hade i förskoleklassen förra året. I början handlar det mycket om barnen själva. De får bland annat skriva om hur det var när de var små. Därför får de göra sidorna 10 -11 hemma med hjälp av er föräldrar. Det ska vara klart till på onsdag den 8/9, då vi har SET nästa gång.

Igår hade barnen sin första idrottslektion med Margaretha, gympafröken. Det var uppskattat! Vill förtydliga att det är innegympa, så skicka med lämpliga kläder och skor samt handduk.

Det är intensiva dagar med alla våra "Förstagluttare", och många tycker att det är ovant och jobbigt att koncentrera sig i klassrummet. Ibland blir ljudnivån alldeles för hög, och vi måste säga till ordentligt. Prata gärna med era barn om att det är jätteviktigt att alla tänker på att vara tysta, så att vi får arbetsro.

Påminner till sist om att fritids stänger klockan 15.45 på måndag den 6/9 p g a personalmöte.

Hälsningar Solveig, Anneli, Lena och Tobias

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar