fredag 10 september 2010

Fredageftermiddag

Hej!

Sitter i ett tomt klassrum och försöker sammanfatta veckan. Alla barn är nu ute och leker efter mellis. Den här veckan känns det som att barnen börjat hitta rutiner och arbetsro alltmer i klassrummet. Det är mycket som är nytt och ovant, och mycket man ska klara av! Idag hade vi läsgrupper och lyssnade på läsläxan för första gången. Det var roligt att höra hur duktiga de var! Vi kommer att, liksom ni föräldrar, skriva en liten kommentar i läxboken när vi har lyssnat på varje barn. På måndag får de hem nästa veckas läxa som handlar om "Mille" sidorna 8-10 i läseboken, samt sidan 2 i läxboken.

Igår, torsdag, hade vi en rolig eftermiddag tillsammans med elever från bland annat 9A (extra kul att det var några av "mina" gamla barn). Tonåringarna, som våra små ettor kallar dem, var jättegulliga med barnen! Vi lekte bland annat "Sista paret ut", byggde "levande skulpturer" och skulle ta oss igenom ett "spindelnät". Efteråt fick alla barn, både stora och små, mellis ute på ängen i solen!

Vi har nu fått tider för fotograferingen. Vi ska fotas redan nu på torsdag den 16/9 klockan 8.20. Bra med en morgontid, när barnen kommer nykammade och fräscha direkt hemifrån! Kom i tid, bara, vi går senast 8.15 från klassrummet. Det brukar vara gruppbilden först, och därefter de individuella korten. Ni som ännu inte lämnat påseendelappen kan göra det på måndag.

Hoppas att ni allihop har fått inbjudan till föräldramötet på tisdag. Det börjar i ljushallen klockan 18.30 med information som rör hela F-2, för att sedan fortsätta klassvis i respektive klassrum.

Trevlig helg och väl mött på tisdag!

Solveig, Anneli, Lena och Tobias

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar